Julebiscotti med sjokolade, appelsin og nøtter

Spiselige gaver er alltid veldig populært. Biscotti kan du lage i god tid før jul og ha på lur når du trenger en gave eller to. Her er en variant med sjokolade, appelsin, pistasjnøtter og hvit sjokolade.

2019 nettside julebiscotti u pak
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

ca. 100 stk.

150 g Bremykt Mykere
200 g sukker
3 store egg (romtempererte)
Finrevet skall av 1 appelsin
350 g hvetemel
50 g kakao
2 ts bakepulver
60 g pistasjnøtter
100 g hvit sjokolade

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C. Kle to stekebrett med bakepapir.

Fremgangsmåte

Pisk raskt sammen Bremykt og sukker, tilsett egg og pisk godt sammen. Bland inn appelsinskall, hvetemel, kakao og bakepulver. Grovhakk pistasjnøtter og sjokolade og rør godt sammen. Ha deigen på melet bakebord og rull ut til 6 lange litt tykke pølser (bruk stekebrettet som mål, pølsene skal være litt kortere enn lengden på brettet). Legg 3 pølser på hvert stekebrett, trykk pølsene forsiktig ned, slik at de blir ca. 1 ½ cm tykke. Sett brettene kjølig 20-30 min, stek på midterste rille ca. 25 minutter, eller til de er gjennomstekte (overflaten skal være myk å ta på). Ta biscottien ut av ovnen og skjær tynne skiver (ca.1 cm) på skrå, mens de fortsatt er varme. Avkjøl og ha på glass eller i en lufttett boks.

Tips:
Deigen er porøs å jobbe med, så her gjelder det å være litt lett på hånden. Bruk minst mulig mel når du triller ut remsene, så du ikke får melkant rundt kakene.

Hvit sjokolade kan erstattes med mørk sjokolade, pistasjnøtter kan erstattes med valnøtter eller hasselnøtter.

Cookies
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet