Myke grøtkjeks med nøtter og tørket frukt

Få en god start på dagen med myke grøtkjeks, proppfulle av nøtter og tørket frukt.

2020 01 restekjeks
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 24 stk.)

120 g Bremykt Original
110 g brunt sukker
2 store egg (romtempererte)
1 pk (370 g) Fjordland Byggrynsgrøt
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts kanel
½ ts salt
100 salattopping (blanding av ristede nøtter og kjerner)
50 g tørkede aprikos, i små terninger
50 g tørkede tranebær

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme. Kle to stekebrett med bakepapir.

Fremgangsmåte

Pisk sammen Bremykt og sukker til det er kremet. Tilsett egg og grøt, bland godt sammen til en glatt røre. Bland de tørre ingrediensene og sikt over røra. Vend det inn sammen med nøtter, aprikos og tranebær. Bruk to spiseskjeer og sett litt store topper på stekebrett, med litt mellomrom. Stek kjeksene på midterste rille, ca. 12-15 minutter. Avkjøl på rist

Tips:
Her kan man fint variere med andre typer nøtter, kjerner og tørket frukt, alt etter hva man har i kjøkkenskuffen. Byggrynsgrøt kan erstattes med havregrynsgrøt.

Grøtkjeksene passer supert i nisteboksen.

Cookies
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet