Bremykt Logo

Er veldig mye snakk om havre om dagen. At vi må ha i oss havre helst hver dag. Om vi får i oss havre hver dag så skal det vist skje underverker med kropp og sinn.Men det var vel ingen som sa hvordan vi skal få i oss denne havren?Så da er vel disse havrekjeksene supersunne? Fordi de inneholder masse havre og er kjempegode!Så en om dagen av disse burde vel holde?

Ingredienser

Kjeks:
225 gr Bremykt
75 gr brunt sukker
100 gr sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
200 gr mel
1 ts natron
1 ts kanel
1/2 ts salt
300 gr havre lettkokte
Vaniljesmørkrem
200 gr Bremykt
300 gr melis
1 ts vaniljeekstrakt
1-2 ss melk

Fremgangsmåte

Start med å sette på stekovnen på 180 grader.
Pisk opp smøret og sukkeret. Til det blir luftig.
Rør inn ett og ett egg. Skrap godt rundt kanten på bollen for hver gang slik at det blir rørt godt sammen.
Ha i vaniljeekstrakt, mel, natron, kanel og salt. Røres til det er blandet sammen.
Rør så i havregryn. Ikke rør for mye
Ha to stekebrett som du dekker til med bakepapir.
Jeg bruker en iskuleskje for å lage kuler av kjeksmassen. Men du kan fint bruke en vanlig skje og rulle kuler med hendene.
Mine lagde jeg GANSKE store. Ca 70-75 gram. Det gav meg 6 doble kjeks;) OMG! hehe
Du kan trygt halvere vekten på disse om du vil ha dem mindre.
Når du har trillet dem til kuler. Ha dem på stekebrettet. Ha mellomrom mellom hver kule. Klem dem litt ned.
Stek dem så i ca 13-15 min midt i ovnen. Til de blir gyldne rundt kanten.
Avkjøl.
Krem:
Pisk smør, melis og vaniljeekstrakt til en luftig krem.
Ha i 1 ss melk. Sjekk konsistensen. Er den for hard eller er den bløt nok til å spøytes ut?
DA trenger du ikke å tilsette mer melk.
Ha kremen i en sprøytepose med en rund sprøytespiss.
Når kjeksen er avkjølt sprøyt en sirkel ytterst på en kjeks som du sprøyter videre i sirkler til du kommer inn til midten.
Legg så en kjeks oppå denne.
Gjør slikt med alle.
DA kan du bare begynne å nyte disse! Havre kom til meg!!!;)
Disse holder seg ca 1 uke i kjøleskap. Anbefaler å la dem ligge litt i romtemperatur før servering.
Kan også fryses

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!