Palmehjerte med sukker og kanel

Ett av de enklere bakverkene fra det franske kjøkkenet. Palmehjertene, eller Palmiers, som det heter på fransk er raske, enkle og ser veldig imponerende ut. Tips: disse er fine å lage dersom man har litt ekstra paideig eller lignende liggende...

0f43c6f0 9c6c 4f41 b084 0418c80b69c4
Even G. Helgesen

Dette her en nyere oppskrift i familien, men en vi elsker. Vi har jobbet oss frem til denne litt enklere varianten av et ellers litt komplisert fransk bakverk. Den er perfekt ved siden av en vant kopp te eller kaffe spesielt utover de kaldere månedene!

Ingredienser

Kjapp smørdeig:
340gr kaldt smør
455gr hvetemel + mere for å rulle ut deigen
2ts sukker
1 1/2ts salt

Fyll:
100gr rørsukker (kan også bruke vanlig sukker, men anbefaler rørsukkeret)
2 - 4ts kanel
1/2ts salt
Mel (til å rulle ut deigen)
1 egg

Fremgangsmåte

Før du starter..deigen lager 2 porsjoner, men selvom man bare bruker halvparten her er resten veldig fin å fryse å bruke senere.

Deigen:
1. Start med å ta halvparten av smøret i fryseren og frys det i rundt 10min til det er hardt, men ikke frossent. I mellomtiden blander du det tørre i en stor bolle

2. Skjær opp resten av smøret i tynne skiver og plasser disse i kjøleskapet. Gjør nå klar 2dl med kaldt vann (du kommer ikke til å bruke alt)

3. Ta så ut smøret fra fryseren og finn frem rivjernet og rasp opp smøret i små biter, ta smøret i kjøleskapet. Det er viktig at smøret holder seg kaldt for å sørge for at du får en crispy deig!

4. Når smøret har kjølt seg ned tilsetter du, vekselvis, det smøret som har blitt raspa og det som har blitt kuttet i tynne skiver.

5. Ta så i litt og litt isvann til deigen akkurat holder seg sammen

6. Rull så ut deigen til en firkant på rundt 1-2cm

7. Legg to rekker med plastfolie på benken og fordel deigen på disse og pakke de godt inn

8. Sett halvparten i kjøleskapet i minst 2t før bruk, gjerne lengre (opptil 2 dager) og frys resten

Denne deigen er kjekk å ha og holder seg i opptil 2 måneder i fryseren

Sammensetting:
1. Bland sukkeret, kanelet og saltet i en liten bolle

2. Ta deigen ut av kjøleskapet og lat den kjøle seg ned til den blir ‘rullbar’, men pass på at deigen ikke blir for varm...da må du sette den inn i kjøleskapet igjen!

3. Rull ut deigen på et stykke bakepapir til en rektangel med målene 25x30cm..den skal være rundt 0.5cm tykk. Strø på mel etter behov

4. Visk egget og spre ett tynt lag på deigen før du strør på kanel og sukker blandinga (ca. Halvparten) . Press gjerne blandinga litt ned for at den skal holde seg på plass

5. Start fra den lengste siden og brun bakepapiret til å hjelpe deg rulle deigen halvveis inn mot midten. Snu bakepapiret 180° og gjenta

6. Få deigen opp på siden og press den ned før du pensler deigen og strør på resten av sukker blandinga på utsiden

7. Pakk deigen tett inn i plastfolie og flytt deretter deigen til fryseren og lat den stå til den er blitt hardere, men ikke frossen. Rundt 20-25min

8. Sett så ovnen på 175° og gjør klar en bakeplate med bakepapir, bruk gjerne den samme du brukte tidligere

9. Når deigen er klar kutt den opp i 16 like biter, bruk gjerne en rillet kniv. Stek dem i ovnen til de blir hyllene og sukkeret har begynt å karamellisert seg, 25-30min

10. Ta de ut og lat de avkjøle seg..og voila du er ferdig

Tips: prøv deg gjerne frem med div fyll for dine preferanser!

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere