Verdens diggeste amerikanske, seige cookies

Verdens beste smørcookies blandet med sjokoladebiter har en myk, seig og saftig kjerne og sprø, smakfulle kanter. Med få ingredienser og en rask og lettvint fremgangsmåte kan du enkelt imponere både store og små, året rundt! Duften og smaken av ferskt, smeltet smørbakst gjør det umulig å motstå fristelsen.

B18266b5 15c4 41d8 a2cf 7ac6e0a3ae8c 4 5005 c
Camilla Røyneberg

En oppskrift jeg bestandig slår til med når jeg venter små og store besøk eller tilstelninger. Alltid en vinner hele året. Det er noe jeg alltid har hatt med til kakebordet, og det er alltid disse som går først.

Ingredienser

200 gram Bremykt
160 gram Brunt sukker
150 gram Hvitt sukker
2 Egg (M)
320 gram Hvetemel
1 ts. Salt
1 ts. Bakepulver
1 ts. Vaniljesukker
1/3 ts. Kardemomme
200 gram Sjokolade (lys)

Fremgangsmåte

1. Visp romtemperert smør og sukker "hvitt", til konsistensen er luftig og kremete.
2. Visp inn ett og ett egg
3. Rør inn alt det tørre
4. Vend inn grovhakkede sjokoladebiter. (First price melkesjokolade egner seg spesielt godt da den er noe tykkere og forblir noe stivere enn freias eller bakesjokolader.)
5. Bruk to spiseskjeer og form som kuler på stekebrettet med god avstand til hverandre.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
(Husk at kjeksen stiver når den blir kald, så ikke overstek kjeksene. Jo mykere kjerne, jo bedre - etter min mening.)
Avkjøl på rist med bakepapir for å oppnå sprø kanter og bunn og myk kjerne.

Oppskriften gir ca 20 cookies.

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere