Karamellcookies

Lyse cookies med karamell

6152bb98 0b31 415e 8327 1f84ba8a4146
Karoline

Oppskriften er mammas.

Ingredienser

Karamell
0,5 dl sukker
2 spiseskjeer vann

Cookies
150 gram smør
2 dl sukker
En spiseskje med vaniljessens
En spiseskje melk
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

1. Sukker og vann blandes sammen for å lage hard karamell. Den skal bli lysebrun (ikke rør), før den helles utover et bakepapir og avkjøles. Så knekker du opp/kutter opp bitene.
2. Sukker og smør blandes sammen, helst i kjøkkenmaskin. Så tilsettes mel, vaniljeessens, melk og bakepulver, deretter karamellbitene.
3. Av ca 2 spiseskjeer med deigen lager du deigkuler som settes på et brett med bakepapir, og trykkes litt ned. Gjerne ha over noen karamellbiter til!
4. Stekes på 175-200°c i ca 10 min, varierer fra ovn til ovn.

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere