Cookiedough is sandwich

En deilig is som smelter på tungen sammen med digg cookie dough!

9f25d1fd ce7e 493d 89a2 ed19e17e2a8b
D07ee5d7 5150 49a1 b2b5 d42e68e15442
Eveline Revheim Askeland evelinesmat.no/

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Cookie dough:

135g mykt bremykt smør

120g brunt sukker

60g sukker

220g hvetemel

1egg

1ts vaniljeekstrakt

100g hakket sjokolade

En klype salt

Is:

4 eggeplommer

100g sukker

3dl fløte

1ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1. Start med å steke melet i ovnen på 175grader i 5-7min. Dette for å unngå smak av rått mel. Pass på at det ikke brenner seg.
2. 
Miks Bremykt og sukker godt sammen
3. Tilsett egg og miks godt.
4. Bland i mel, salt og vaniljeekstrakt.
5. Rør tilslutt inn sjokoladen.
6. Del deigen i to like deler og ha den ene delen i en firkantet bakeform ca. 20*20cm kledd i bakepapir, trykk deigen ut i formen. Ta bakepapiret med deigen ut av formen og sett denne delen av deigen i kjøleskapet.
7. Ha så den andre delen av deigen på nytt bakepapir i bakeformen, trykk også denne ut i formen.
8. Lag isen ved å mikse eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
9. Pisk så fløten og vaniljesukker til krem.
10. Bland eggedosisen inn i kremen.
11. Ha isblandingen over cookiedough deigen som er i formen.
12. Sett formen i fryseren 1-1,5t.
13. Ta formen ut av frysen og ha deigen fra kjøleskapet oppå isblandingen.
14. Sett tilbake i fryseren i 4-5timer.
15. Skjær med skarp kniv i ønsket størrelse og server.

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere