Appelsin cookies ala Najat

Marokkansk inspirert cookie. Crunchy og myk kjerne med frisk smak av appelsin som eksploderer i munnen, en bit og du hektet.

Screenshot 20211017 093907 samsung internet
Najat Abarrak

Duften av disse bringer meg rett tilbake til sommerferie minner med mine besteforeldre i Marokko. Disse ble servert til marokkansk mynte te på ettermiddagen hvor familiemedlemmer fra flere land i europa var samlet for hygge og gode samtaler, deling av barndomsminner, latter og glede.

Elsker å bake disse til jul fordi de skaper litt av den samme gledelige følelsen med min familie. En oppskrift som går i generasjoner og som mine barn også kommer til å arve.

Håper det smaker.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Ingredienser til ca 25 cookies:
Skall av 1 stor appelsin (kun den oransje delen)
120 g sukker
100 g mykt smør
1 egg
30 ml appelsinjuice
250 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
0.5 ts salt

I to separate boller:
1dl melis
1 dl sukker

Fremgangsmåte

1. Bland sukker og smør til en kremete konsistens ( ca. 15-20 minutter på medium/høy hastighet)
2. Bland i egg og appelsinjuice og rør dette godt
3. Sikt i hvetemel, bakepulver, salt og bland godt på redusert hastighet.

Deigen vil være klissete i konsistensen. Dekk bollen med plast og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.

4. Bruk en spiseskje og lag små baller av deigen ( på størrelse av valnøtt)
5. Dypp cookien i sukker først deretter melis før den legges på bakeplate med bakepapir.

Stekes på midterste rille på 180 grader 12-15 minutter.

La cookies avkjøles på bakebrett før de flyttes. Cookiesene bør oppbevares i en lufttett boks/ krukke.

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere