Appelsin cookies ala Najat

Marokkansk inspirert cookie. Crunchy og myk kjerne med frisk smak av appelsin som eksploderer i munnen, en bit og du hektet.

Screenshot 20211017 093907 samsung internet
Najat Abarrak

Duften av disse bringer meg rett tilbake til sommerferie minner med mine besteforeldre i Marokko. Disse ble servert til marokkansk mynte te på ettermiddagen hvor familiemedlemmer fra flere land i europa var samlet for hygge og gode samtaler, deling av barndomsminner, latter og glede.

Elsker å bake disse til jul fordi de skaper litt av den samme gledelige følelsen med min familie. En oppskrift som går i generasjoner og som mine barn også kommer til å arve.

Håper det smaker.

Ingredienser

Ingredienser til ca 25 cookies:
Skall av 1 stor appelsin (kun den oransje delen)
120 g sukker
100 g mykt smør
1 egg
30 ml appelsinjuice
250 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
0.5 ts salt

I to separate boller:
1dl melis
1 dl sukker

Fremgangsmåte

1. Bland sukker og smør til en kremete konsistens ( ca. 15-20 minutter på medium/høy hastighet)
2. Bland i egg og appelsinjuice og rør dette godt
3. Sikt i hvetemel, bakepulver, salt og bland godt på redusert hastighet.

Deigen vil være klissete i konsistensen. Dekk bollen med plast og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.

4. Bruk en spiseskje og lag små baller av deigen ( på størrelse av valnøtt)
5. Dypp cookien i sukker først deretter melis før den legges på bakeplate med bakepapir.

Stekes på midterste rille på 180 grader 12-15 minutter.

La cookies avkjøles på bakebrett før de flyttes. Cookiesene bør oppbevares i en lufttett boks/ krukke.

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere