Bremykt Logo

Deilige myke cookies med sprø kant og seig kjerne

Ingredienser

415g sukker
225g bremykt
2 ss mørk sirup
3 egg
500g mel
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
En klype salt
100g salt karamell
250g sjokolade

Fremgangsmåte

- Rør smør, sukker og sirup luftig
- Rør inn ett og ett egg, bland ca. 30 sek etter hvert egg
- Tilsett mel, natron, salt og vaniljesukker gradvis til du får en fast deig
- Hakk sjokoladen
- Vend inn karamell og sjokolade
- La deigen hvile i kjøleskap i minst et par timer, men helst over natten
- Rull deigen til kuler og plasser dem med god avstand på et stekebrett
- Stekes høyt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter (varierer fra ovn til ovn)
- Kjeksene er ferdig når de er lett gyldne. De skal være myke når de tas ut av ovnen
- La kjeksene hvile i ca 10 minutter
- NYT

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!