Cookies med sjokolade og salt karamell

Deilige myke cookies med sprø kant og seig kjerne

83ce835e 6285 4140 a46f e219142811b9
9b779b65 25de 4acc 9872 90da3ce3f5f6
Stina Porsvoll

Denne oppskriften laget jeg først som tiåring, og den er fortsatt like god nå femten år senere

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

415g sukker
225g bremykt
2 ss mørk sirup
3 egg
500g mel
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
En klype salt
100g salt karamell
250g sjokolade

Fremgangsmåte

- Rør smør, sukker og sirup luftig
- Rør inn ett og ett egg, bland ca. 30 sek etter hvert egg
- Tilsett mel, natron, salt og vaniljesukker gradvis til du får en fast deig
- Hakk sjokoladen
- Vend inn karamell og sjokolade
- La deigen hvile i kjøleskap i minst et par timer, men helst over natten
- Rull deigen til kuler og plasser dem med god avstand på et stekebrett
- Stekes høyt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter (varierer fra ovn til ovn)
- Kjeksene er ferdig når de er lett gyldne. De skal være myke når de tas ut av ovnen
- La kjeksene hvile i ca 10 minutter
- NYT

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere