Cookies med sjokolade og salt karamell
Deilige myke cookies med sprø kant og seig kjerne


Stina Porsvoll
Denne oppskriften laget jeg først som tiåring, og den er fortsatt like god nå femten år senere
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
415g sukker
225g bremykt
2 ss mørk sirup
3 egg
500g mel
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
En klype salt
100g salt karamell
250g sjokolade
Fremgangsmåte
- Rør smør, sukker og sirup luftig
- Rør inn ett og ett egg, bland ca. 30 sek etter hvert egg
- Tilsett mel, natron, salt og vaniljesukker gradvis til du får en fast deig
- Hakk sjokoladen
- Vend inn karamell og sjokolade
- La deigen hvile i kjøleskap i minst et par timer, men helst over natten
- Rull deigen til kuler og plasser dem med god avstand på et stekebrett
- Stekes høyt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter (varierer fra ovn til ovn)
- Kjeksene er ferdig når de er lett gyldne. De skal være myke når de tas ut av ovnen
- La kjeksene hvile i ca 10 minutter
- NYT
blir best med Bremykt