Bremykt Logo

Disse cookiene er store, crispy, litt seige i midten, og stappfull av grovhakket hvit sjokolade. Dessuten har de fått et livlig sitruskick med både lime og sitron.Det søte balanseres med det syrlige, og du sitter igjen med en nydelig cookie som passer like godt sommer som vinter.

Ingredienser

350 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
200 gram Bremykt
250 gram brunt sukker
75 gram hvitt sukker
1 ss sitronskall, finrevet
1 ts limeskall, finrevet
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
200 gram hvit sjokolade, grovhakket

Fremgangsmåte

Sikt sammen mel, salt, bakepulver og natron. Sett til side.
Smelt Bremykt og la avkjøle noen minutter.
I en stor bolle rører du sammen brunt sukker, hvitt sukker, sitronskall og limeskall.
Pisk så inn smeltet Bremykt.
Pisk inn ett og ett egg, og ha så i vaniljeekstrakten.
Tilsett melblandingen og rør godt til du har en klissete jevn deig.
Bruk en god slikkepott og rør inn hakket hvit sjokolade.
Dekk til deigen og sett i kjøleskapet i 2-3 timer, gjerne natten over.
Bruk deigen rett fra kjøleskapet og legg emner på en stekeplate kledd med bakepapir, ca. 2 ss per emne.
Stek på 175 grader i 15-20 minutter, og avkjøl på rist. (20-25 minutter om du ønsker helt sprø kjeks). Kjeksene skal være gylne rundt kanten.
Oppbevar i luftett boks eller plastpose i romtemperatur.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!