Jordbær Hjertekjeks

Enkle Glutenfrie Kjeks som ser ut som hjerter! Veldig fine som dessert.

4dcda62d 2bc1 48ce b399 d5fcfde22e22
Heidi C E Flinterud

Kjeksene er familiefavoritt

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

270g glutenfritt mel
1/2 ts bake pulver
1/2 ts salt
170g bremykt smør
200g cup sugar
1 egg
et par dråper vaniljeessens
jordbærsyltetøy
melis

Fremgangsmåte

Steg 1
bland sammen mel, bake pulver og salt i en liten bolle

Steg 2
med en elektrisk visp, visk sammen smør og sukker i en stor bolle til den blir kjukk og kremete.
når du har fått riktig konsistens, pisk inn et egg og et par dråper vanilje essens, sett vispen på lav styrke, før du tar oppi mel blandingen og miks til en deig.
tips: blir deigen for flytende konsistens, ta oppi mere mel

Step 3
rull deigen opp i plastfolie og avkjøl deigen på et bakebrett til deigen kjennes fast ut (minst 4 timer)

Steg 4
sett ovnen på over og undervarme 190C

Steg 5
rull deigen inn til småe baller og legg de på et bakebrett med bakepapir, press ballene litt ned (ikke helt flatt)

steg 6
for og lage hjertene, ta bunnen av en gaffel og press ned 2 ganger ned (form en V) fyll hjertene med jordbær syltetøy

Steg 7
stek kjeksene i ovnen og bytt posisjonen på bakepapiret halvveis til til kantene er gylne, 12 til 15 minutter totalt.
kjøl ned kjeksene 5 minutter etter du har tatt dem ut, strø oven melis

steg 8
spis!!

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere