Bremykt Logo

Søte og sprø kjeks med deilig smak av vanilje og nøtter som er enkle og raske å lage.

Ingredienser

150 g Bremykt Steke og Bake
70 g melis
200 g hvetemel
1 vaniljestang (evt 2-3 ts vaniljeekstrakt eller -sukker)
75 g nøtter, f.eks pecan- eller valnøtter

Fremgangsmåte

1. Rør Bremykt, vanilje og melis godt sammen.
(Hvis du bruker vaniljestang, deler du den i to og skraper ut de svarte frøene inni med baksiden av en kniv. Ha frøene (seig, svart masse) i smørblandingen.)
2. Hakk nøttene i små biter. Hvis du vil ha en litt mer fremtredende nøttesmak i kjeksene, kan du riste nøttene litt i en tørr stekepanne før du har dem i deigen.
3. Tilsett først mel i smørblandingeng og til slutt nøttene. Rør alt godt sammen til deigen samler seg litt.
4. Sett ovnen på 170 grader og dekk et brett med bakepapir.
5. Form kuler av deigen og plasser dem på bakebrettet. De kommer ikke til å flyte utover, så de kan plasseres relativt tett. Bruk hånden eller undersiden av et glass og press kulene så flate og tynne som du ønsker å ha dem. Jo tynnere, jo sprøere.
Hvis deigen er klissete, kan du bruke litt melis når du presser/klapper kulene til fine, flate kjeks.
6. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter, eller til de begynner å bli gylne i kanten. Lykke til!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!