Knasende biscotti med en smak av citrus, krydder og italiensk vin.
200 g mandler med skall
150 g Bremykt
2 dl sukker
3 egg, romtempererte
ca 8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 klype salt
2 ts revet appelsinskall
5 ss rosiner
2 ss Marsalavin (kan erstattes med appelsinjuice)
Grovhakk mandlene, og rist dem midt i ovnen, ca 8 minutter ved 200 grader.
Visp smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen og rør mellom hver gang. Bland mel, bakepulver, kanel og salt, og tilsett røren. Rør godt. Bland appelsinskallet og rosinene i Marsalavinen, og bland dette i røren.
Del deigen i tre like store deler. Rull hver del til en lengde som er like lang som stekeplaten. Legges på bakepapir på stekeplaten, og trykk deigen så den er ca 2 cm høy.
Stek lengdene midt i ovnen ca 20 minutter ved 175 grader. Følg med så de ikke blir for brune.
Når lengdene er tatt ut av ovnen, la dem hvile et minutt eller to. Så skjæres lengdene på tvers og litt diagonalt, i ca 2 cm brede biter.
Legg bitene tilbake på stekeplaten, og stek i ytterligere 15 minutter.
Slå av ovnsvarmen, og la biscottiene stå i ovnen en stund til, til de er tørre. De legges i bokser når de er helt avkjølt. Server gjerne til kaffe/ te.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!