Marokkansk inspirert cookie. Crunchy og myk kjerne med frisk smak av appelsin som eksploderer i munnen, en bit og du hektet.
Ingredienser til ca 25 cookies:
Skall av 1 stor appelsin (kun den oransje delen)
120 g sukker
100 g mykt smør
1 egg
30 ml appelsinjuice
250 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
0.5 ts salt
I to separate boller:
1dl melis
1 dl sukker
1. Bland sukker og smør til en kremete konsistens ( ca. 15-20 minutter på medium/høy hastighet)
2. Bland i egg og appelsinjuice og rør dette godt
3. Sikt i hvetemel, bakepulver, salt og bland godt på redusert hastighet.
Deigen vil være klissete i konsistensen. Dekk bollen med plast og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
4. Bruk en spiseskje og lag små baller av deigen ( på størrelse av valnøtt)
5. Dypp cookien i sukker først deretter melis før den legges på bakeplate med bakepapir.
Stekes på midterste rille på 180 grader 12-15 minutter.
La cookies avkjøles på bakebrett før de flyttes. Cookiesene bør oppbevares i en lufttett boks/ krukke.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!