Mmmm....til alle sjokoladeelskere - her er deilig kaffekos lagd på 1-2-3. De smaker deilig sjokolade, er litt sprø utenpå og myke, saftige inni.

Ingredienser

Det blir ca 24 Cookies av denne oppskriften
Du trenger:
400 g kokesjokolade (Dronningsjokolade)
50 g bremykt bake og steke
4 egg
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
50 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
ca 2 dl små sjokoladeknapper

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader Celsius. Gjør klar to bakebrett med bakepapir
Smelt smør og sjokolade i mikrobølgeovnen eller over vannbad. Sett til side og la det avkjøle.
Pisk egg og sukker til eggedosis. (HUSK: Du skal kunne skrive Ole i eggedosisen uten at det forsvinner før du er ferdig)
Hell i sjokoladeblandingen og bland det forsiktig inn i røren med en slikkepott.
Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og vend inn i røren.
Tilslutt blander du inn sjokoladeknappene.
Legg en mengde med røre på et bakebrett, bruk en iskremskje eller ca 1 1/2 ss. Legg de med litt avstand da de flyter ut noe. Jeg hadde to bakebrett som jeg la 3x4 på. (Disse iskremskjeene er veldig fine å bruke både når man lager cookies og cupcakes - ikke noe søl og man får tømt hele skjeen, ikke noe som henger igjen - så baker du mye anbefaler jeg en slik på kjøkkenet :)
Stek cookiesene midt i ovnen i ca 12 - 15 minutter. De skal være sprø utenpå og myke, nesten litt rå inni, slik som brownies. Så pass på at du ikke oversteker dem :)
Avkjøles på rist (Dra bakepapiret over på risten, da de er litt klissete i bånn når de kommer rett ut av ovnene. Når de begynner å bli kalde er det enkelt å ta de vekk fra bakepapiret)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!