Slik lager du nydelige milde smørkjeks fylt med sjokoladekrem som fort kan bli en stor favoritt.
Oppskriften gir ca. 60-70 kjeks.
Kjeks
200 g Bremykt Original, romtemperert
150 g sukker
2 små egg (ca. 100 g)
400 g hvetemel
1 ½ ts vaniljesukker
Sjokoladesmørkrem
150 g Bremykt Original
300 g melis
6-8 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Ca. 5 ss sterk varm kaffe
Pisk sammen smør og sukker til det er luftig og hvitt. Tilsett egg og pisk godt sammen, bland inn hvetemel og vaniljesukker. Ikke jobb for mye med deigen. Dersom den er klissete, tilsett litt mer hvetemel. Deigen skal slippe bollen og kunne formes til en ball. Ha deigen i en plastpose, trykk den flat og la den hvile i kjøleskapet minimum 1 time. Ta ut halvparten av deigen og kjevle den på godt melet bakebord, til den er ca. 3 mm tykk. Stemple deigen med kakestempel (kan sløyfes) og stikk ut med et glass som er like stort som stempelet. Legg kjeksene på bakepapirkledd stekebrett. Sett kjølig i 15-20 minutter. Stekes ved 180 °C i 10-12 min, til kjeksene så vidt er litt gylne. Avkjøles på rist.
Sjokoladesmørkrem
Pisk sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker. Smak til med kakao etter ønske. Tilsett litt og litt kaffe til du har en luftig krem. Smør eller sprøyt kremen (vi har brukt stor sprøytetipp) på halvparten av kjeksen og legg hvis ønskelig andre halvparten over. Oppbevares kjølig.
Tips: Kakestempel fås kjøpt i de større glass og jernvarebutikkene. Evt. kan man også bestille det på nettet. Det samme gjelder for sprøyteposer og sprøytetipp.