En deilig is som smelter på tungen sammen med digg cookie dough!
Cookie dough:
135g mykt bremykt smør
120g brunt sukker
60g sukker
220g hvetemel
1egg
1ts vaniljeekstrakt
100g hakket sjokolade
En klype salt
Is:
4 eggeplommer
100g sukker
3dl fløte
1ts vaniljesukker
1. Start med å steke melet i ovnen på 175grader i 5-7min. Dette for å unngå smak av rått mel. Pass på at det ikke brenner seg.
2. Miks Bremykt og sukker godt sammen
3. Tilsett egg og miks godt.
4. Bland i mel, salt og vaniljeekstrakt.
5. Rør tilslutt inn sjokoladen.
6. Del deigen i to like deler og ha den ene delen i en firkantet bakeform ca. 20*20cm kledd i bakepapir, trykk deigen ut i formen. Ta bakepapiret med deigen ut av formen og sett denne delen av deigen i kjøleskapet.
7. Ha så den andre delen av deigen på nytt bakepapir i bakeformen, trykk også denne ut i formen.
8. Lag isen ved å mikse eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
9. Pisk så fløten og vaniljesukker til krem.
10. Bland eggedosisen inn i kremen.
11. Ha isblandingen over cookiedough deigen som er i formen.
12. Sett formen i fryseren 1-1,5t.
13. Ta formen ut av frysen og ha deigen fra kjøleskapet oppå isblandingen.
14. Sett tilbake i fryseren i 4-5timer.
15. Skjær med skarp kniv i ønsket størrelse og server.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!