Jeg er jo ganske julete av meg og baking er min store passion, så her kommer det en oppskrift på deilige myke cookies som jeg bakte før jul i fjor.
170 g Bremykt eller smør som er myknet til romtemperatur
150 g sukker
50 g sukker
1 stort egg, romtemperert
2 ts vanilje ekstrakt
250 g hvetemel
2 ts maizenna
1 ts natron
1/2 ts salt
135 g hvit sjokoladeflis/ knapper eller grovhakket sjokolade
10o g tørkede tranebær
Bland sammen mel, maizenna, natron og salt i en egen bakebolle til det er godt blandet. Ved lav hastighet blandes sakte inn de våte ingrediensene til det er ordentlig blandet. Deigen blir ganske tykk tillsett hvite sjokoladeflis og tørkede tranebær og bland det inn på lav hastighet i ca 5-10 sekunder. Dekk deigen tett med aluminiumsfolie eller plastfolie og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 2 t eller over natten. Avkjølingen er nødvendig for at deigen skal få satt seg skikkelig.
Ta kakedeigen ut av kjøleskapet og la den ligge i romtemperatur i 10 min – om deigen har ligget lengre enn 2 t til kjøling kan du la den ligge i rometemperatur i ca 1/2 t. Dette gjør at kakedeigen er lettere å rulle ut.
Forvarm ovnen til 175 C, kle to stekebrett med bakepapir eller silikonmatter.
Når deigen er avkjølt, blir den litt smuldrete men ved å jobbe den litt sammen med hendene blir den myk og du kan forme små baller. Scoop og rull baller av deigen, ca 1 ss av deigen til hver cookie, i baller. Legg 10 – 12 på hver bakeplate. Stekes midt i ovnen ett og ett brett i 8-10 min, de skal være lett gyldenbrune. La de avkjøles på brettet før du legger dem på en rist, de er myke før de får satt seg.
Hvis kakene er for oppblåste, prøv forsiktig å trykke dem ned med baksiden av en skje. De vil da bli litt flatere når de kjøler seg ned.
Kakene kan oppbevares i en krukke, kakeboks eller fryses.
Happy baking ❤
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!