Disse superenkle sjokoladekjeksene rører du sammen på nulltid og passer også for eggealergikere ettersom oppskriften er uten egg.

Ingredienser

100 gram romtemperert smør
60 gram sukker
1 dl havregryn
2 ss revet kokos (valgfritt)
ca 2 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
0,5 ts vaniljesukker
En klype salt
Kokesjokolade/chocolate chips etter ønske

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190 grader.
Rist havregryn i en ren og tørr panne til de får litt farge, og ha i kokos på slutten av ristingen (disse blir ristet mye fortere enn havregrynen, så vær forsiktig). Avkjøl. Rør sukker og smør hvitt og ha i havregrynen og halvparten av melet. Tilsett resten av det tørre og tilpass mengden mel slik at du får en halvfast deig. Den skal ikke være så tørr at den smuldrer helt, men være fast nok til å forme små baller av. Rør til slutt inn sjokoladen.
Lag små baller av deigen, fordel på en plate med bakepapir og press de litt ned. Hvis du har riktig mengde mel i vil de ikke sige ut så mye, så man trenger ikke så stor avstand mellom kjeksene. Litt avhengig at størrelsen blir det ca 18 kjeks.
Stekes i ca 10 minutter (igjen litt avhengig av størrelse), til de er gyldne i kanten.
Avkjøl på rist med bakepapiret forsatt under og fjern bakepapiret når kjeksene er faste nok.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!