Seige, mørke og mektige browniecookies. Denne søte bomben er perfekt for sjokoladeelskeren, med sin kraftige og litt voksne smak.

Ingredienser

1 egg
200 g dronningsjokolade (evt 150 g dronningsjokolade, og 50 g sjokolade med 70% kakao)
1 dl sukker
20 g smør
3 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liten håndfull minimarshmallows

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Knekk opp 150 g av sjokoladen og smelt i vannbad sammen med smøret.
3. Hakk resten av sjokoladen i små biter, og klipp minimarshmallowsene i to.
4. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til fin og luftig eggedosis.
5. Tilsett mel og bakepulver, og bland til en klumpfri røre.
6. Bland så inn sjokolade- og smørblandingen.
7. Vend inn sjokoladebiter og marshmallows med en sleiv.
8. Fordel en og en spiseskje med røre utover to bakepapirkledte stekebrett. La det være litt mellomrom mellom hver klatt med røre, da de flyter litt utover. 6-9 cookies på ett brett går greit uten at de flyter sammen.
9. Stekes i ca 10 minutter, midt i ovnen.
De ser nesten litt rå ut med en gang de kommer ut av ovnen. Nesten litt fluffy. Men la de hvile litt på stekebrettet, så setter de seg, faller litt sammen og blir seige. Så ha litt tålmodighet før du hiver deg over de ;)
Når de har fått satt seg litt, dra hele bakepapiret med cookies på over på en rist, så de får kjøle seg ned der.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!