Denne kjeksen kan du spise både til hverdag og helg. Kjeksen har en litt myk kjerne og inneholder masse lure godsaker som tørkede tranebær, chiafrø, nøtter og hvit sjokolade.
(Ca. 25 stk)
170 g Bremykt original, romtemperert
100 g rørsukker
50 g brunt sukker
2 store egg
250 g hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
1 strøken ts bakepulver
1 strøken ts natron
100 g tørkede tranebær, gjerne litt hakket
2 ss chiafrø
100 g hasselnøtter, grovt hakket
100 g hvit sjokolade, grovt hakket
Bakepapirkledd stekebrett.
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, varmluft.
Pisk sammen Bremykt og sukker til det er luftig og kremet. Ha i ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang. Rør inn resten av ingrediensene og bland godt sammen (bytt gjerne fra visp til en K-krok dersom du bruker en kjøkkenmaskin). Legg en stor spiseskje med røre per kjeks (bruk gjerne en iskremskje) på stekebrettet, la det være litt god avstand mellom. Stekes på midterste rille 8-10 minutter, til kjeksen er gyllen. Avkjøles på rist.
Tips:
Her kan man variere med andre typer tørket frukt, nøtter og sjokolade etter hva man har på lur.