Gjør kjeksene klare for jul med biter av sjokolade og marsipan.
(Ca. 20 cookies)
200 g brun farin (kan reduseres, om du ønsker dem mindre søte)
2 ts vaniljesukker
200 g romtemperert Bremykt
1 egg
1 klype havsalt
200 g mandelmel
100 g hvetemel (evt. glutenfritt alternativ)
1 ts bakepulver
10 marsipanpølser med sjokolade (220 g) eller annen ønsket marsipan
100 g melkesjokolade i biter
Skjær marsipanen i biter av ønsket størrelse.
Pisk brun farin, vaniljesukker og smør lyst og luftig.
Tilsett egg og pisk det godt inn.
Deretter piskes mandelmel, mel og bakepulver inn.
Marsipanbiter og sjokolade røres inn for hånd.
Sett kaldt i omtrent en time.
Form kuler (gjerne med engangshansker på), og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.