Lyse cookies med karamell

Ingredienser

Karamell
0,5 dl sukker
2 spiseskjeer vann
Cookies
150 gram smør
2 dl sukker
En spiseskje med vaniljessens
En spiseskje melk
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

1. Sukker og vann blandes sammen for å lage hard karamell. Den skal bli lysebrun (ikke rør), før den helles utover et bakepapir og avkjøles. Så knekker du opp/kutter opp bitene.
2. Sukker og smør blandes sammen, helst i kjøkkenmaskin. Så tilsettes mel, vaniljeessens, melk og bakepulver, deretter karamellbitene.
3. Av ca 2 spiseskjeer med deigen lager du deigkuler som settes på et brett med bakepapir, og trykkes litt ned. Gjerne ha over noen karamellbiter til!
4. Stekes på 175-200°c i ca 10 min, varierer fra ovn til ovn.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!