Kjempegode myke kjeks som har en fantastisk smak av banan. Disse egner seg godt til kaffeselskaper.
1-2 modne bananer (når den har blitt litt brun på utsida, myk inni)
1,5 dl sukker
80 gram smør (Bremykt Steke og Bake)
1,5 teskje vaniljeekstrakt
3 dl hvetemel
0,5 teskje natron
1,5 teskje kanel
Sjokoladebiter/knapper
Havregryn
Sett stekeovnen på 175 grader. Gjør klar to stekeplater med bakepapir.
Smelt smøret. Mos bananene i bollen du skal bruke (med en gaffel). Tilsett smøret, sukkeret og vaniljeekstrakten og bland det godt sammen.
Deretter rører du inn hvetemel, natron og kanel. Så rører du forsiktig inn sjokoladebitene/knappene etter hvor mye sjokolade du vil ha. Til slutt rører du inn havregryn til du får en fast deig.
Bruk to spiseskjeer til å lage kjeksa, pass på at de ikke er for tykke, de bør være ca en cm. Ha også litt avstand mellom kjeksa.
Steketid: 12-14 minutter. Avkjøl på rist og nyt!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!