Denne deilige kombinasjonen med myk lakris og sjokoladebiter sammen med fløte og mykt bakesmør gjør at disse kjeksene/småkakene smelter på tungen og evt gjester du har vil garantert ønske oppskrift :-)

Ingredienser

ca 24 kjeks avhengig av hvor store du lager dem
200 g mykt smør (gjerne Bremykt steke og bake)
100 g sukker
4 ss kremfløte
280 g hvetemel
1 dl hakket myk lakris (jeg bruker Kick)
1 ts bakepulver
100 g hakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte

1. rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
2. rør inn kremfløte.
3. bland sammen mel, hakket lakris, bakepulver og hakket sjokolade og vend dette inn i smørkremen.
4. sett topper av deigen med skje på bakepapir på stekebrett, ca 2 ss til hver kjeks (avhengig av hvor store du ønsker dem)
5. klem toppene ned så de blir ca 1 cm tykke.
6. kjeksene flyter utover under stekingen så sett bare 5-6 store eller 8-9 litt mindre på hver plate.
7. stek kjeksene midt i ovnen på 180 grader i ca 10 min til de er gylne og gjennomstekte.
9. vent litt før du tar dem av platen fordi lakrisen er flytende.
8. avkjøl på rist
Lakrisen i kjeksen kan flyte litt utover under steking men jeg bruker en liten skje og dytter lakrisen sammen rett etter at de er tatt ut av ovnen og avkjøler de litt på platen før jeg legger de på risten for videre avkjøling.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!