Store, gode, seige cookies med masse godt.

Ingredienser

80 gram Bremykt steke og bake
150 gram brunt sukker
125 gram hvitt sukker
1 helt egg + en eggeplomme
250 gram hvetemel
1 spiseskje vaniljesukker
1/2 teskje bakepulver
0,5-1 teskje salt (helst Maldonsalt eller annet godt salt)
200 gram sjokolade av valgfri type (bland gjerne - men bare melkesjokolade er også veldig godt)
Evt. mandler, nøtter, tørket frukt/bær eller annet du måtte ønske (da kan du godt ha i litt mindre sjokolade)

Fremgangsmåte

Smelt smøret og rør inn sukker (både de brune og det hvite). La det avkjøle litt før du rører inn egget og eggeplommen (pass på så det ikke koagulerer).
I en bolle blandes mel, vaniljesukker, bakepulver og salt. Tilsett smør/sukker/eggeblandingen og jobb det hele sammen til en deig.
Hakk sjokolade (gjerne litt grovt) og eventuelt annet du ønsker å tilsette og kna det inn i deigen.
Form deigen til en pølse (plastfolie er greit å bruke til dette formålet for å få en jevn og fin pølse).
Om deigen er varm og litt vanskelig å jobbe med, kan deigpølsa få hvile litt i kjøleskapet.
Skjær ca. 1 cm tykke skiver, ha de over på et bakepapirkledd stekebrett med litt mellomrom i mellom og klapp de flate med hendene. De skal være ca. 3 mm tykke. Stekes deretter midt i ovnen på 170 grader i ca. 10 minutter. De skal være litt lyse, og er myke når du tar de ut. La de avkjøles og nyt!
Tips: Deigen kan godt fryses. Da kan du bare skjære noen skiver av deigpølsa når du får lyst på cookies og la de tine på stekebrettet før du klapper de flate og steker på vanlig måte.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!