Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Kjeks:
100 g Bremykt
1 dl Demerarasukker
1 egg
2 dl hvetemel
3 ss lettkokte havregryn
1/2 ts bakepulver
En klype maldonsalt
100 g kokesjokolade
1 appelsin (bruk kun skallet)
Pynt:
100 g kokesjokolade
25 g delfiafett
En liten neve mandler (ca. 20 stk)
En ts revet appelsinskall
1 ss hvitt sukker
Litt maldonsalt

Fremgangsmåte

Kjeksen:
1. Bland romtemperert smør og sukker sammen med en håndmikser.
2. Tilsett egget og rør det godt inn i blandingen.
3. Bland sammen hvetemel, havregryn, bakepulver og salt. Siktes og vendes inn med en slikkepott i eggedosis og smør blandingen.
4. Hakk sjokoladeplaten i små biter.
5. Vask og tørk appelsinen godt. Riv skallet med den groveste siden på rivjernet.
6. Tilsett sjokoladen og appelsinskallet i røren.
7. Bruk den ene hånden din og en spiseskje til å forme kuler (slik som du gjør når du lager kjøttboller). Kulene skal være på størrelse med en liten plomme. Press kulene litt ned så de blir ca. 1 cm tykke. Røren gir ca. 12 store kjeks.
8. Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. Stek kjeksene i ca. 12 minutter på midterste rille, til de er gyldne.
9. Avkjøles på rist.
Pynt:
1. Smelt sjokoladen og delfiafettet i vannbad. Avkjøl.
2. Hakk mandlene med en skarp kniv.
3. Vask og tørk appelsinen godt. Riv skallet, og bland sammen med mandlene.
4. Rist nøttene og appelsinskallet i en tørr panne. Tilsett sukkeret og rør til det er smeltet inn. Hell blandingen i en skål, og settes noen få minutter i kjøleskap.
5. Hell den smeltede sjokoladen over i en høy kopp (som kjeksen passer nedi).
6. Kjeksene dyppes halvveis ned i sjokoladen og legges på en rist med bakepapir.
7. Dryss den karamelliserte mandel og appelsinskall-blandingen over sjokoladehalvsiden på kjeksen.
8. Settes i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.
9. Avslutt med et lite dryss maldonsalt over kjeksene.
Tips! Dryss saltet på når sjokoladen er stivnet. Da fester saltet seg finere på toppen istedenfor å synke inn og smelte i sjokoladen.

Loading content...