Bremykt Logo

Amerikanske cookies - seige og myke cookies med smak av kanel.

Ingredienser

2,5 dl mykt smør
2,5 dl sukker
1,5 dl brunt sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
7,5 dl mel
0,5 ts salt
1 ts natron
1/2 ts cream of tartar
Til å rulle cookiesene i:
4 ss sukker
2 ts kanel

Fremgangsmåte

1. Bland sammen sukkeret og smøret. Best resultat får du om du bruker en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser.
2. Ha i eggene, vaniljeessensen og bland til du har en jevn blanding.
3. I en annen bolle blander du sammen mel, salt, natron og cream of tartar.
4. Tøm de tørre ingrediensene oppi bollen med de våte ingrediensene og bland godt.
5. Forvarm ovnen til 150c mens du lar deigen hvile 30-60minutter i kjøleskapet.
6. Finn en liten bolle. I denne blander du sammen sukkeret og kanelet til å rulle cookiesene i.
7. Ta en spiseskje med deig og rull til en ball. Rull deigballen i kanel/sukker blandingen og legg så på et stekebrett. Press litt ned på deigballen. Gjør det samme med resten av deigen
8. Stek cookiesene i ca 10-14 minutter, avhengig av ovn og størrelse på cookies. Ikke stek de for mye! De kan virke uferdige, men vil fortsette å steke etter de er tatt ut av ovnen.
9. Når snickerdoodles er avkjølt vil de være mye og seige i midten.
10. Oppbevares i en tett kakeboks. Håper de vil falle i smak.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!