Litt sulten eller lyst på noe godt til kaffen? Det tar ca 1-2 dager å lage, men du kommer ikke til å angre.

Ingredienser

480 g hvetemel
1 1/4 ts natron
1 1/4 ts bakepulver
1 1/2 ts havsalt
280 g mykt bremykt steke og bake
285 g brunt sukker
225 g sukker
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
565 g sjokolade i biter (du kan gjerne bruke litt forskjellige typer, eks: hvit, mørk, lys og/eller nonstop)
Havsalt til å strø over

Fremgangsmåte

1. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og salt.
2. Bland mykt smør, brukt og hvit sukker i en kjøkkenmaskin ed grind til blandingen er lys og luftig, ca 5 minutter.
3. Tilsett ett og ett egg, mens du pisker godt mellom hvert egg.
4. Ha i vaniljeekstrakt
5. Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen og tilsett det tørre, og bland dette i bare noen få sekunder.
6. Ha i sjokoladebitene.
7. Samle sammen deigen og legg den i en plastfolie.
8. La deigen ligge i kjøleskapet i minst 24, men helst 36 timer.
9. Del deigen i 18 deler (ca 100 g deig per cookie) og rull til boller.
10. Trykk den litt ned og legg de på et bakepapirkledd langpanne. Maks 6 per plate siden de flyter litt ut.
11. Strø litt havsalt på toppen av hver cookie.
12. Stek på 180 grader midt i ovnen i 18-20 minutter. De skal være gyllenbrune, men fortsatt myke.
13. Avkjøl på rist.
Ps: Det er hviletiden til disse cookiene som gjør de så gode, så ikke hopp over dette steget.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!