Hjemmebakte havrekjeks er perfekt å ha på lur dersom søtsuget melder seg. Disse kjeksene er ikke tilsatt raffinert sukker, og kan dermed nytes med god samvittighet.

Ingredienser

50 g Bremykt Steke og Bake
1/2 ts natron
1 1/2 ts hjortetakksalt/hornsalt
1 1/2 dl kulturmelk/kefir
3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl hvetemel
4 ss cocosa kokossukker
(en neve rosiner)

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret.
2. Rør ut natron og hornsalt i melken.
3. Rør smøret inn i melken, og bland inn de tørre ingrediensene til deigen blir fast.
Dekk bakebollen og la deigen hvile kaldt i en time (helst over natten). Kjevle så ut til 1/2 cm tykk deig, og trykk ut runde kjeks etter ønsket størrelse. Stekes til de er gyldne og sprø på 180 grader, i ca. 15 min.
Håper det smaker!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!