Gode vaniljekjeks som passer til hverdagskaffen, eller til besøk og høytider.
100 gr Bremykt
1 dl sukker
1 egg
3 1/2 dl hvetemel
1/4 ts salt
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
1. Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkken maskin. Tilsett egget og la det blande seg godt.
2. Tilsett hvetemel, vaniljesukker, salt og natron i mikser bollen.Rør alt sammen til en glatt deig.
3. Del deigen i to og pakk begge emnene i plastfolie. Legg dem i kjøleskap i minst 1 time.
4. Kjevle ut deigen og trykk ut kjeks med form eller bruk et glass.
Stekes ved 180 grader i ca 8 minutter. Midt i stekeovnen
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!