250 g hvetemel
25 g Maizenna
1 ts natron
1 ts bakepulver
3/4 ts knust maldonsalt
140 g smør
140 g brunt sukker (lyst)
110 g sukker
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker
250 g sjokoladebiter (gjerne mørk)
1. Bland sammen hvetemel, Maizenna, maldonsalt, natron og bakepulver i en bolle.
2. Pisk sammen brunt sukker, hvitt sukker og smør til det blir en luftig fin krem.
3. Tilsett egget og vaniljeekstrakten før du pisker videre.
4. Hell i alt det tørre - pisk videre
5. Vend i sjokoladebitene
6. Legg deigen i plastfolie og sett den i kjøleskapet. La den hvile et par timer (gjerne over natten).
7. Nå er deigen klar til steking. Vei opp kjeksdeig i biter på ca 37/40 g og rull de til en ball. Legg ballen på stekebrettet og press den ned til du ser det dannes sprekker rundt. Strø litt salt over.
Kjeksene stekes midt i ovnen på 175 grader i 18-19 minutter.
Kjeksene skal være sprø utenpå og myke inni.
Avkjøl kjeksene på rist og server med iskald melk.