Bremykt Logo

Verdens deiligste cookies som passer til enhver anledning. Passer utmerket til et glass med iskald melk. Denne oppskriften er helt spesiell fordi det er ekte amerikanske cookies med et lite hint av salt. Kjeksene er sprø utenpå og myke inni med et deilig lag smeltet sjokolade - NAM!

Ingredienser

250 g hvetemel
25 g Maizenna
1 ts natron
1 ts bakepulver
3/4 ts knust maldonsalt
140 g smør
140 g brunt sukker (lyst)
110 g sukker
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker
250 g sjokoladebiter (gjerne mørk)

Fremgangsmåte

1. Bland sammen hvetemel, Maizenna, maldonsalt, natron og bakepulver i en bolle.
2. Pisk sammen brunt sukker, hvitt sukker og smør til det blir en luftig fin krem.
3. Tilsett egget og vaniljeekstrakten før du pisker videre.
4. Hell i alt det tørre - pisk videre
5. Vend i sjokoladebitene
6. Legg deigen i plastfolie og sett den i kjøleskapet. La den hvile et par timer (gjerne over natten).
7. Nå er deigen klar til steking. Vei opp kjeksdeig i biter på ca 37/40 g og rull de til en ball. Legg ballen på stekebrettet og press den ned til du ser det dannes sprekker rundt. Strø litt salt over.
Kjeksene stekes midt i ovnen på 175 grader i 18-19 minutter.
Kjeksene skal være sprø utenpå og myke inni.
Avkjøl kjeksene på rist og server med iskald melk.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!