Bremykt Logo

Verdens beste smørcookies blandet med sjokoladebiter har en myk, seig og saftig kjerne og sprø, smakfulle kanter. Med få ingredienser og en rask og lettvint fremgangsmåte kan du enkelt imponere både store og små, året rundt! Duften og smaken av ferskt, smeltet smørbakst gjør det umulig å motstå fristelsen.

Ingredienser

200 gram Bremykt
160 gram Brunt sukker
150 gram Hvitt sukker
2 Egg (M)
320 gram Hvetemel
1 ts. Salt
1 ts. Bakepulver
1 ts. Vaniljesukker
1/3 ts. Kardemomme
200 gram Sjokolade (lys)

Fremgangsmåte

1. Visp romtemperert smør og sukker hvitt, til konsistensen er luftig og kremete.
2. Visp inn ett og ett egg
3. Rør inn alt det tørre
4. Vend inn grovhakkede sjokoladebiter. (First price melkesjokolade egner seg spesielt godt da den er noe tykkere og forblir noe stivere enn freias eller bakesjokolader.)
5. Bruk to spiseskjeer og form som kuler på stekebrettet med god avstand til hverandre.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
(Husk at kjeksen stiver når den blir kald, så ikke overstek kjeksene. Jo mykere kjerne, jo bedre - etter min mening.)
Avkjøl på rist med bakepapir for å oppnå sprø kanter og bunn og myk kjerne.
Oppskriften gir ca 20 cookies.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!