Bremykt Logo

Muffinsene er utrolig gode toppet med crumble. Epler og kanel er en uslåelig kombinasjon. Mange store eplebiter gjør muffinsene ekstra saftige og gode.

Ingredienser

Ingredienser
Topping / crumble
Bremykt 15 gr
Brun farin 15 gr
Sukker 50 gr
Hvetemel 30
Muffins
Eple i biter 2 stk
Brun farin 90 gr
Sukker 100 gr
Vaniljesukker 1 ts
Rom 1 ss
Vann 20 ml
Romtemperert smør 110 gr
Egg 2 stk
Hvetemel 265 gr
Bakepulver 1 ts
Natron 1/2 ts
Kanel 1ts
Kardemomme 1/2 ts

Fremgangsmåte

Dette blir 12 cupcakes.
Crumble
1. Del smøret i små terninger og smuldre sammen resten av ingrediensene.
2. Sett til sides.
Muffins
1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
2. Skrell eplene og del i passe biter. Bland eplebitene med sukker, brun farin, rom, vann og vaniljesukker.
3. Pisk smør til smørkrem.
4. Pisk inn eggene, ett om gangen.
5.Tilsett eplebitene med sukker i deigen.
6. Sikt sammen de tørre ingrediensene (mel, bakepulkver, natron, kardamomme, kanel).
7.Bland dette i deigen .
8. Fordel røren i muffinsformer slik at formene blir mindre enn halv fulle.
9. Dryss over crumble.
10. Stek muffinsene i midten i 15-20 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!