Bremykt Logo

Idiotsikre sjokolademuffins som smaker mye mer imponerende enn de er vanskelige å lage!

Ingredienser

24 muffins:
200 g mørk kokesjokolade
200g bremykt
5,5 dl sukker
2-3 spiseskjeer kakao
1 klype salt
0,5-2 ss pulverkaffe
6 egg
3,5 dl hvetemel
Smørkrem:
225g Bremykt
300g melis
2 ts vaniljeekstrakt
1,5 ts pulverkaffe

Fremgangsmåte

Muffins:
1. Bland sukker, kakao, kokesjokolade og Bremykt i en tykkbunnet kjele
2. Rør dette sammen på svak varme til det er smeltet godt sammen og ser jevnt ut
3. Rør inn kaffepulver og salt
4. Dra kjelen av kokeplata
5. Pisk sammen eggene i en egen bolle, tøm de over i sjokoladeblandingen, og bland godt
6. Sikt inn hvetemelet og bland alt godt sammen
7. Fordel muffinspapir i muffinsformer, og hell i røre
8. Stekes på 170 grader (over/undervarme) i ca.20 minutter
Glasur:
1. Bland sammen flytende vaniljeessens med kaffepulver i en liten skål og sett til side
2. Pisk romtemperert smør mykt og luftig i kjøkkenmaskin, og la den gå i rundt 5 minutter
3. Tilsett melis litt etter litt, og skrap kantene på bollen i ny og ne
4. Sett opp hastigheten og pisk til glasuren er klumpfri og luftig.
5. Tilsett kaffeblandingen og kjør kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet
6. Bre glasuren over avkjølte muffins og strø over litt havsalt til slutt

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!