Vanilje Cupcake med jordbærsmørkrem

Frisk og god smak av jordbær i en herlig rosa farge som passer fint til rosa sløyfe dagene :)

Img 2479
Gudny Åman

Ingredienser

Til info så bruker jeg ofte målebeger med cups måleenhet og har brukt det på denne.
Vanilje Cupcakes:
2 1/4 Cups med Hvetemel (Jeg tar ut 4 1/2 ss med mel og erstatter den med tilsvarende maismel)
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 Egg
1 Cup med bremykt (romtemperatur)
1 1/2 Cup sukker
1/2 Cup brunt sukker
1 cup med melk + saften av en halv sitron ( la melken stå med saften av en halv sitron i ca.5-10 min. Den vil se litt klumpete ut men det er korrekt)

Jordbærkremen:
10-20 gr frystørkede jordbær (ca.1 cup)
226 gr med kremost (jeg bruker Philidelphia)
115 gr med romtemperert bremykt
360 gr melis
1-2 ss melk
1 ts vanilje ekstrakt/pulver
salt som smakes til

Fremgangsmåte

Cupcake:

Mel, bakepulver, salt blandes i en bolle (sett til siden)
Eggehvite piskes sammen stiv (sett til side)

Smør piskes mykt i 3-4 min, tilsett sukker og bland godt. Tilsett eggeplommene 1 om gangen.
Tilsett vaniljen. SÅ tilsett alle tørre ingrediensene + melken med sitronsaften i. Bland godt.

Vend så eggehviten forsiktig inn røren.

Fylles 2/3 i formen

Stekes på 175 grader i ca.17-20 min

Jordbærkremen:

Pulveriser de frystørket jordbærene og sett de til side.

Ta kremosten og pisk den myk/lett, tilsett romtemperert brelett og bland til den er kremete. Tilsett så melis, jordbærpulveret, 1 ss melk og vaniljepulver og bland alt sammen på middels hastighet tils den er fin og kremete. Tilsett salt ved behov men må ikke ha salt i.

Til pynt så har jeg hakket Jordbær mandelsjokolade til å ha på toppen av cupcakene

Cupcakes
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift