Eplecupcakes med crumbletopping

Saftige eplecupcakes med crumbletopping er superenkelt å lage og ikke minst er det supergodt!

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(10 store cupcake/muffinsformer)

Cupcakes:
100 g Bremykt Original
1 dl melk
2 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
2 store epler (syrlige), delt i små terninger
1 ss sukker
1 ss malt kanel

Crumble:
70 g Bremykt Original
40 g hvetemel
70 g havregryn
50 g sukker
75 smør
1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Crumble:
Start med å lage crumbletoppingen. Del smøret i små terninger og smuldre sammen resten av ingrediensene. Sett til sides.

Fyll:
Skrell epler og del i små terninger. Bland sammen med kanel og sukker.

Cupcakes:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør, tilsett melk, kok opp og ha det kokende i eggedosisen. Rør lett sammen, sikt i mel og bakepulver. Rør godt sammen.

Fyll muffinsformene halvfulle med røre (bruk gjerne et litersmål med helletut), fordel eplene over, legg på en skje med røre og dryss over crumble.

Stekes ved 175 °C, på midterste rille, ca. 20 minutter, til cupcakene er gylne og gjennomstekt. Avkjøles på rist.

Tips:
Server gjerne med vaniljeis eller en fyldig vaniljesaus.

Cupcakes
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.