Amerikanske blåbærmuffins

Muffins er alltid populært og spesielt blåbærmuffins. Enten du bruker ferske eller frosne bær, så blir det alltid saftig og friskt.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(gir 14 store muffins)

150 g romtemperert Bremykt
220 g sukker
3 store egg
3 dl Crème Fraîche Original
1 ½ dl lettmelk
420 g hvetemel
½ ts salt
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts (strøken) malt muskat
250 g friske eller frosne blåbær

Store muffinsformer

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 °C. Pisk smør og sukker lett og luftigt. Tilsett et og ett egg, pisk mellom hvergang, visp inn Crème Fraîche og melk. Bland de tørre ingrediensene og bland inn i de våte. Bland godt sammen. Vend forsiktig inn blåbær. Fyll muffinsformene nesten opp til kanten og stek de på midterste rille 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:
Bruk et stekebrett for muffins, så ikke muffinsene flyter ut.

Cupcakes
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende