Appelsin- og sjokolademuffins med marsipanfyll og appelsinfrosting

Deilige muffins proppfulle av godsaker er kjærkomment til late dager. Kan vi friste med oppskrift på sjokolademuffins med appelsin, fylt med marsipan og toppet med appelsinfrosting og revet sjokolade?

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(12 stk)

Sjokolademuffins:
200 g Bremykt Mykere eller Bremykt Original (litt romtemperert)
2 dl sukker
3 egg
3 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 stor appelsin, finrevet skall og saft (ca. 6 ss saft)
100 g kokesjokolade, finhakket
100 g marsipan i små biter

Appelsinfrosting:
200 g Bremykt Original, romtemperert
300 g kremost naturell, romtemperert
Ca. 400 g melis
Finrevet skall av 1 appelsin
Litt gul matfarge (gjerne gelé)

Revet melkesjokolade til pynt.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme. Sett muffinsformer i muffinsbrett.

Sjokolademuffins:
Pisk Bremykt og sukker lyst og luftig. Visp inn ett og ett egg. Sikt i de tørre ingrediensene. Ha i appelsinskall og saft, rør til en glatt og jevn røre. Vend inn sjokolade. Fordel røren i muffinsformer, ca. ¾ av forma, legg i en liten bit marsipan som trykkes litt ned i røra. Stek på midterste rille ca. 15-20 minutter, test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl på rist.

Appelsinfrosting:
Pisk kremost til en jevn krem, tilsett litt og litt Bremykt, visp godt sammen og spe med melis til du får en luftig myk konsistens. Rør inn appelsinskall og eventuelt matfarge.

Pynting:
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll (eller annen tyll etter ønske) og sprøyt fine topper på muffinsene. Dryss over revet sjokolade og nyt.

Cupcakes
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere