Bremykt Logo

Tres-cakes er en cupcake inspirert av isen tres. Gode og saftige cupcakes med smak av sjokolade og vanilje. Toppet med en nydelig jordbærfrosting. Oppskriften er uten egg og passer derfor også utmerket for eggallergikere.

Ingredienser

Ingredienser sjokoladecupcakes:
30 gram bakekakao
½ ts natron
1,5 dl kokende vann
60 gram smør (Bremykt)
2,5 ss vegetabilsk olje
150 gram sukker
1 ts vaniljeekstrakt
0,5 dl fløte
1,5 ss potetmel
130 gram hvetemel
Ingredienser vaniljecupcakes:
175 gram hvetemel
3 ss potetmel
1,5 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljesukker
85 gram romtemperert smør (Bremykt)
100 gram sukker
225 ml melk
0,5 ts vaniljeekstrakt
Ingredienser frosting:
250 gram romtemperert smør (Bremykt)
470 gram melis
½ ts vaniljeekstrakt
Rød konditorfarge
Jordbær smakstilsetning

Fremgangsmåte

Framgangsmåte sjokoladecupcakes:
Varm ovnen til 175 grader
Visp sammen bakekakao og natron i en medium bolle som tåler
kokende vann. Kok opp vannet og hell det forsiktig over i bollen
og visp det til ikke er noen bobler igjen og det er godt blandet. La
det kjøles ned i 5 minutter.
I mellomtiden bland sammen smeltet smør, olje, sukker og
vaniljeekstrakt i en annen bolle med håndmikser eller kjøkkenmaskin
på lav hastighet. Bland inn kakaomassen og tilsett fløten.
Sikt sammen hvetemel og potetmel og bland det forsiktig inn til
det blir en glatt røre.
Fordel røren i 18 cupcakeformer, standard størrelse, ca. 1/8 full,
som tilsvarer ca. 2 spiseskjeer. Settes til side mens vaniljecupcakene
lages.
Framgangsmåte vaniljecupcake:
Sikt sammen hvetemel og potetmel i en medium bolle. Tilsett
bakepulver og vaniljesukker og bland sammen. Settes til side.
Bruk en kjøkkenmaskin med K-krok. Pisk sammen smør og sukker
på medium hastighet til den er hvit og luftig. Bland sammen melk
og vaniljeekstrakt i et målebeger.
Tilsett 1/3 av melblandingen i smørblandingen. Deretter tilsettes
det halve av melkeblandingen på lav hastighet. Øk til medium
hastighet i ca. 1 minutt. Tilsett enda 1/3 av melblandingen.
Deretter resterende av melkeblandingen på lav hastighet. Øk til
medium hastighet i ca. 1 minutt til røra er luftig. Tilsett resten av
melet til det er blandet godt ut. Det skal ha en mousse-konsistens.
Fordel forsiktig utover i formene over sjokoladerøren. Pass på at
det kommer helt ut i endene. Stekes midt i ovnen i ca. 16-19
minutter. Test med en tannpirker i midten av cupcakene, om den
er ferdig skal tannpirkeren komme ut ren.
La dem avkjøles i cupcakebrettet i ca. 10 minutter, før de føres
over på en rist for komplett avkjøling.
Framgangsmåte frosting:
Bruk en kjøkkenmaskin med K-krok og pisk smøret til det er lyst
og luftig. Skrap smøret som er på kanten ned i bollen før du
tilsetter det halve av melisen. Bland deretter inn vaniljeekstrakt,
rød konditorfarge og strawberry flavor. Til slutt tilsetter du det
resterende av melisen til det har fått en kremet konsistens. Sprøyt
cupcakene med frosting og sett det kjølig. Her har jeg brukt en
russian piping tip. Disse etterlater seg et hull i midten. Bruk en
skje til å føre endene sammen mot midten, eller plasser noe pynt
etter ønske på toppen for å tette igjen hullet.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!