Grove bananmuffins
Deilige muffins med lite sukker og grovt mel. Perfekt niste på tur. Kan fryses. Er også gode som kveldsmat, eller til Tea time.


Suw Øfstegaard Heimdal
Disse muffinsene er en av familiens favoritter når vi er på tur.
Mange skiturer har innlagt pause med varm te og muffins.
Eller en topptur, sitte ned og nyte kald drikke og en bananmuffins før nedklatringen.
Disse bananmuffinsene, har og vært perfekt møtemat i idrettslaget.
Har også servert til sultne fotballspillere etter en kamp på veg til dusjen.
Ingredienser
2 dl grovt mel( jeg bruker grovbakst)
1,5 dl hvetemel
0,5 dl havregryn
2 ts bakepulver
5ss sukker
1 egg
5ss flytende Bremykt
6 ss kaldt vann
3 modne mosede bananer
Fremgangsmåte
1) sett på stekeovnen på 200grader
2) mos bananene på en tallerken med en gaffel
3) bland mel, havregryn, sukker og bakepulver i en bolle
4) rør inn egget
5) tilsett Bremykt og vann, og rør godt sammen
6) bland inn bananene
7) bruk en spiseskje og pytt deig i 12 muffinsformer
8) stekes i ca 12-15 minutter til de er gyldne og deigen slipper.
Avkjøles i 15 minutter
blir best med Bremykt