Sjokolade- og bananmuffins uten egg

Lyst på noe enkelt og godt, uten egg, som barn og voksne i alle aldre kan kose seg med? Her er oppskrift på banan – og sjokolademuffins pyntet med deilig myk nugattikrem.

2020 ns banan og sjoklademuffins
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 24 stk.)

Muffins:
150 g Bremykt Mykere, smeltet
375 g hvetemel
50 g bakekakao
200 g brunt sukker
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
3 dl helmelk
2 ss eddik (7 %)
1 ½ ts vaniljeekstrakt
1 banan (ca. 100 g) godt moden, moset

Nugattikrem:
200 g Bremykt Original, romtemperert
160 g Nugatti
200 g melis
1 ts vaniljesukker

Til pynt:
Ca. 100 g mørk kokesjokolade

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Sett klar middels store muffinsformer i et muffinsbrett.

Fremgangsmåte

Muffins:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle. Visp sammen Bremykt, melk, eddik og vaniljeekstrakt, hell over de tørre ingrediensene og bland raskt sammen. Tilsett banan og bland godt, men ikke rør for mye, da kan muffinsene bli kompakte og litt seige.

Fordel røra i muffinsformene, ca. ¾ fulle og stek på midterste rille 15 minutter. Sjekk med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl på rist.

Nugattikrem:
Ha alle ingrediensene i en miksebolle, pisk sammen til en luftig krem. Spe evt. med mer melis. Blir kremen for løs, avkjøl og pisk videre. Smak til med nugatti, dersom du ønsker en kraftigere smak.

Pynt gjerne med litt kokesjokolade høvlet eller skåret i store biter.

Tips:
Vaniljeekstrakt kan erstattes med vaniljesukker. Bland det inn i de tørre ingrediensene. Er du ikke så glad i banan, tilsett litt hakket sjokolade istedenfor.

Cupcakes
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet