Sjokoladedrøm
Deilige sjokolademuffins med biter av mørk sjokolade. Passer perfekt til kaffen!


Gunhild Nersten
Alle jeg lager disse muffinsene til elsker dem. Grunnoppskriften fant jeg på nett for flere år siden, men jeg har justert mengder og innhold til jeg nå føler den er helt perfekt.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
200 g hvetemel
100 g sukker
50 g brunt sukker
50 g bakekakao
2 ts bakepulver
1 klype salt
200 g mørk sjokolade
2 egg
2 dl syrnet melk
100 g Bremykt
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
1) Sett ovnen på 200 grader og finn frem et muffinsbrett og 24 muffinsformer, silikonformer eller klipp ut biter av bakepapir
2) Smelt smøret. Hakk sjokoladen i passe store biter.
3) Ha alle de tørre ingrediensene, med unntak av sjokoladen, i en bolle. Bruk slikkepott til å røre sammen røren.
4) Visp sammen eggene i en annen bolle, og tilsett syrnet melk og det smeltede smøret.
5) bland eggeblandingen sammen med de tørre ingrediensene. Rør sammen til røren er blandet.
6) Hell røren over i muffinsformene, ca. 1 spiseskje i hver form. Ha i sjokoladebitene til slutt. Strø dem på toppen og dytt dem litt nedi røren.
7) Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 18 minutter. Test om de er ferdige ved å stikke en gaffel i midten av en muffins. Den skal komme helt ren ut, uten noen rester av deig på seg.
8) Avkjøl muffinsene på muffinsbrettet i fem minutter før du flytter dem over på en rist.
blir best med Bremykt