Oreo Cupcakes

Cupcakes + Oreo = sant!

Disse cupcakesene er min absolutte favorittbakst! En saftig og smakfull sjokoladebunn som toppes med en digg smørkrem med Oreobiter i. Sikler bare av tanken!

A7eb8c6c a159 4eb5 8e93 8bcd7ef5b921
5f537524 03db 43dd a9c1 eb8d39410820
Amalie Pedersen youtube.com/c/aped97

Oppskriften ble laget i forbindelse med Youtubekanalen min.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Oppskrift til 12 sjokoladecupcakes:

• 2 dl romtemperert melk
• 1 ts sitronsaft
• 2 egg
• 1/2 dl kaffe
• 100 g smeltet Bremykt
• 150 g hvetemel
• 180 g sukker
• 40 g bakekakao
• 1/2 ts natron
• 1/4 ts salt

Oreosmørkrem:
• 200 g romtemperert Bremykt
• 270 g melis
• 2 ts vaniljesukker
• 1-2 ss romtemperert melk
• 100 g hakket Oreokjeks

Pynt:
• 40 g smeltet sjokolade
• 50 g grovhakket Oreokjeks

Fremgangsmåte

Sjokoladecupcakes:
1. Sett stekeovnen på 175 grader celsius på over- og undervarme (160 grader dersom du bruker varmluft).
2. I en bolle rører du sammen alt det våte (melk, sitronsaft, egg, kaffe, smeltet smør).
3. I en annen bolle rører du sammen alt det tørre (mel, sukker, kakao, natron, salt).
4. Ha de tørre ingrediensene sammen med de våte i 2 omganger. Når alt er godt blandet er røren ferdig.
5. Fordel røren i 12 muffinsformer. Hver form skal være ca. 3/4 full. Gjerne bruk et muffinsbrett dersom du har dette.
6. Stek cupcakesene i den forvarmede ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdige. Det skal ikke sitte fast noen kakesmuler eller kakerøre.

Oreosmørkrem:
1. Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker til det er godt blandet.
2. Juster konsistensen med romtemperert melk. Prøv deg frem med 1 spiseskje om gangen.
3. Pisk kremen godt til den blir lys og luftig.
4. Vend inn hakkede Oreo til slutt. Du kan enten finhakke Oreokjeksen, eller grovhakke den dersom du ønsker biter av Oreo i kremen. Begge deler er veldig godt!
5. Når cupcakesene er helt avkjølt kan du ta på smørkremen. Dette kan du gjøre med en kniv eller en sprøytepose.
6. Pynt gjerne med smeltet sjokolade og grovhakkede Oreobiter.
7. Server og nyt!

Cupcakes
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere