Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Cupcake( ca 12 stk)
3 egg
300 g sukker
100 g smør
2 ts bakepulver
300 g mel
4 ss kakaopulver (mer hvis ønsket sterkere farge og sjokosmak)
7 ts pulverkaffe( reguler etter ønsket kaffesmak)
2 ts kanel
1,5 dl yoghurt naturell
100 g hakket sjokolade eller sjokolade linser
Cream cheese frosting:
200 g romtemp. smør
200 g naturell kremost
2 ss pulverkaffe
melis til passe tykk frosting (Litt under 1 pakke)
Eller:
Vanilla bean frosting (favoritt)
7 eggehvite
500 g sukker
Frøene av 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Visp egg og sukker fluffy. Ca 4 min mens du smelter smørret.
Hell smøret etter kanten av bollen(slik vil den smelte resten av sukkeret som ikke har løst seg opp). Rør inn bakepulver og yoghurt.
Sikt i mel, kakao pulver, kanel og pulverkaffe. Rør inn sjokoladebitene for hånd(store biter kan ødelegge el-maskiner).
Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek de(gjerne i et muffinsstekebrett for å beholde formen) midt i ovnen i ca 15 min. Ikke lukk opp ovns døra før tidligst etter 10 min(helst mer) for ellers vil kakene synke sammen.
Cream cheese frosting:
Miks smør og kremost jevnt, ha i kaffepulver(for farge kan man bruke foodcoloring eller kakaopulver). Miks inn melis litt om gangen til frostingen er fast.
Vanilla bean frosting:
Ha alle ingrediensene i en bolle over vannbad. Rør for hånd til sukkeret er oppløst. Sett bollen på benken å visp elektronisk til det har blitt en deilig marengs liknende krem.
Når kaken er avkjølt, putt valgt frosting i en sprøytepose og frost cupcaken.
Tips: Jeg bruker stjernetip og bygger frostingen oppover. Til pynt kan man bruke revet sjokolade eller mokkabønner. Karamelliserte nøtter er også veldig godt til.
Det å dyppe cupcaken så vidt i smeltet sjokolade gir de en tynn hinne på toppen som er veldig god, både med og uten frosting oppå der igjen.

Loading content...