Bremykt Logo

Jeg var jo så heldig å få en halvflaske med Gilde juleaquavit her om dagen, og tenkte det kunne være godt i kake. Og de ble kjempegode <3 Man kan bruke annen fyldig aquavit også eller Jameson whisky :)

Ingredienser

Til røren:
160 g Bremykt steke og bake, myknet
200 g sukker
2 egg
1/2 ts ekte vaniljesukker
300 g hvetemel
1/2 ts salt
1 1/4 ts bakepulver
3 ss Gilde juleaquavit
3 ss melk
Frosting:
160 g Bremykt steke og bake, romtemperatur
600 g melis
1/2 ts ekte vaniljesukker
2 ss Gilde juleaquavit
50 g kremfløte (eller så mye som nødvendig for å få riktig konsistens)
Karamell popkorn:
50 g smør
50 g brunt sukker
50 g ys sirup eller corn sirup
1/8 ts natron
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljekstrakt
50 g ferdigpoppet popkorn

Fremgangsmåte

Røren:
Forvarm ovnen til 175 C.
Rør smør og sukker til lyst og luftig, tilsett ett egg av gangen og bland godt.
Visp sammen mel, vaniljesukker, salt og bakepulver. Tilsett det våte i det tørre og bland det godt, og tilsett aquavit og melk og rør til det er blandet med en slikkepott.
Linje opp 12 muffinsformer og fyll dem med røre 2/3 fulle, og sett dem på et stekebrett.
Stekes i 16 til 20 min, test med en stekepinne at det ikke er noe røre som setter seg fast i pinnen, de skal være gjennomstekte men ikke brente.
Avkjøles helt på rist før du har på frostingen.
Frostingen:
Rør smør til lett og luftig, og tilsett melisen sakte. Tilsett vanilje og aquavit og bland det skikkelig godt.
Tilsett fløte en ss om gangen til frosting er veldig lett og luftig og har riktig konsistens.
Ha frostingen i en sprøytepose med ønsket tip. Jeg pyntet mine cupcakes med karamellpopkorn på toppen.
Popkornet:
Forvarm ovnen til 160 C.
Smelt smøret i en kjele på middels varme, og tilsett brunt sukker og sirup. Rør alt godt sammen.
La karamellen småkoke på middels varme i 4 minutter uten omrøring.
Fortsett å koke i 4-5 min, men rør nå godt om hver 30 sek.
Trekk kjelen vekk fra platen og tilsett, natron, salt og vaniljekstrakt.
Ha til slutt i ferdigpoppet popkorn og bland alt sammen slik at all popkorn blir dekket av karamell.
Hell over på et stekebrett og stek i ovnen i 15 min.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!