Muffins er alltid populært og spesielt blåbærmuffins. Enten du bruker ferske eller frosne bær, så blir det alltid saftig og friskt.

Ingredienser

(gir 14 store muffins)
150 g romtemperert Bremykt
220 g sukker
3 store egg
3 dl Crème Fraîche Original
1 ½ dl lettmelk
420 g hvetemel
½ ts salt
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts (strøken) malt muskat
250 g friske eller frosne blåbær
Store muffinsformer

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 °C. Pisk smør og sukker lett og luftigt. Tilsett et og ett egg, pisk mellom hvergang, visp inn Crème Fraîche og melk. Bland de tørre ingrediensene og bland inn i de våte. Bland godt sammen. Vend forsiktig inn blåbær. Fyll muffinsformene nesten opp til kanten og stek de på midterste rille 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Tips:
Bruk et stekebrett for muffins, så ikke muffinsene flyter ut.