Uansett alder så er det mange som blir glad for en bamseklem av en muffins, nemlig Bamsemums muffins! Her er vår klem med karamell og sjokolade.

Ingredienser

(Ca. 24 stk)
Muffins:
150 g Bremykt Mykere, romtemperert
150 g brunt sukker
2 store egg
150 g kokesjokolade
5 dl hvetemel
3 ½ ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 dl rømme
100 g Smil sjokolade, grovhakket
12 Bamsemums, delt i to
Hvit sjokoladekrem:
230 g Bremykt Original, litt romtemperert
300 g hvit sjokolade
Ca. 250 g melis
Til pynt:
24 Bamsemums
Kakepynt etter ønske
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Sett muffinsformer i muffinsbrett.

Fremgangsmåte

Muffins:
Pisk sammen Bremykt, sukker og egg. Smelt kokesjokoladen i en ildfast bolle over vannbad på svak varme og bland inn, sammen med de tørre ingrediensene og rømme. Vend inn hakket sjokolade. Fyll muffinsformene halvfulle og stikk en halv Bamsemums ned i røra. Stek muffinsene på midterste rille ca. 13-15 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl.
Hvit sjokoladekrem:
Del sjokoladen i mindre biter, ha den i en ildfast bolle og smelt over vannbad på svak varme. Rør sammen og avkjøl til den er lun (pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen, da klumper den seg sammen).
Pisk sammen Bremykt og melis til det er luftig, tilsett litt og litt smeltet sjokolade og pisk kremen videre 4-5 minutter. Tilsett evt. litt ekstra melis, dersom kremen føles løs (den skal kunne sprøytes). Sett evt. kremen kjølig 15-20 minutter før du pisker den videre. Ha kremen i sprøytepose med en litt stor stjernetyll og pynt muffinsene. Sett en Bamsemums på toppen og evt. litt ekstra pynt etter ønske.
Tips:
Dersom sjokoladekremen skiller seg, tilsett ca. 1 spiseskje med iskaldt vann og pisk videre.
Mørk kokesjokolade kan fint erstattes med lys kokesjokolade.