Uansett alder så er det mange som blir glad for en bamseklem av en muffins, nemlig Bamsemums muffins! Her er vår klem med karamell og sjokolade.
(Ca. 24 stk)
Muffins:
150 g Bremykt Mykere, romtemperert
150 g brunt sukker
2 store egg
150 g kokesjokolade
5 dl hvetemel
3 ½ ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 dl rømme
100 g Smil sjokolade, grovhakket
12 Bamsemums, delt i to
Hvit sjokoladekrem:
230 g Bremykt Original, litt romtemperert
300 g hvit sjokolade
Ca. 250 g melis
Til pynt:
24 Bamsemums
Kakepynt etter ønske
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Sett muffinsformer i muffinsbrett.
Muffins:
Pisk sammen Bremykt, sukker og egg. Smelt kokesjokoladen i en ildfast bolle over vannbad på svak varme og bland inn, sammen med de tørre ingrediensene og rømme. Vend inn hakket sjokolade. Fyll muffinsformene halvfulle og stikk en halv Bamsemums ned i røra. Stek muffinsene på midterste rille ca. 13-15 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl.
Hvit sjokoladekrem:
Del sjokoladen i mindre biter, ha den i en ildfast bolle og smelt over vannbad på svak varme. Rør sammen og avkjøl til den er lun (pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen, da klumper den seg sammen).
Pisk sammen Bremykt og melis til det er luftig, tilsett litt og litt smeltet sjokolade og pisk kremen videre 4-5 minutter. Tilsett evt. litt ekstra melis, dersom kremen føles løs (den skal kunne sprøytes). Sett evt. kremen kjølig 15-20 minutter før du pisker den videre. Ha kremen i sprøytepose med en litt stor stjernetyll og pynt muffinsene. Sett en Bamsemums på toppen og evt. litt ekstra pynt etter ønske.
Tips:
Dersom sjokoladekremen skiller seg, tilsett ca. 1 spiseskje med iskaldt vann og pisk videre.
Mørk kokesjokolade kan fint erstattes med lys kokesjokolade.