Banan pg sjokolade er en perfekt kombinasjon. Ekstremt saftige, luftige og fylt av kjærlighet. En eksplosjon av perfeksjon, som i like stor grad kan nytes alene som med flere. Bon apetit.

Ingredienser

Røren!
3 egg
2 1/2 dl hvitt sukker
1 dl brunt sukker
1 dl bremykt bakesmør (avkjølt)
3/4 dl matolje
2 1/2 ts vaniljeessens
1 ss kanel
1 ts salt
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
4 store, modne bananer (gjerne gyllenbrune, da det gir mer smak).
7 dl hvetemel
2 dl sjokoladelinser/biter. (Lys)
Frosting/topping!
250 g bremykt, romtemperert
80 g smørost (Philadelphia eks.)
80 g kakaopulver
5-8 ss sjokoladesaus ( nam )
1/2 dl helmelk
12-16 dl melis. ( etter konsistens )

Fremgangsmåte

Deigen/Røren!
• Forvarm ovnen til 180 grader.
• Visp egg og sukker luftig.
• Tilsett vaniljeessens, kanel, salt, natron og bakepulver.
• Sikt inn hvetemelet og tilsett bremykt smøret og matoljen vekselvis. Visp til du får en fin og luftig røre.
• Tilsett bananer, som du på forhånd han most godt).
• Tilsett de deilige sjokoladelinsene/bitene.
• Fyll ca 24 cupcakes former, ca 2/3 fulle.
• Slikk bollen og nyt den deilige røren, fordi du fortjener det.
• Stek kakene midt i ovnen i 20-25 minutter.
• når kakene er tatt ut, avkjøl dem på brettet i ca 5 minutter. Sett deretter kakene på rist å la de bli helt avkjølt.
Frostingen!
• Rør sammen det romtempererte bremykt smøret, Philadelphiaost og kakaopulver. Tilsett sjokoladesaus.
• Tilsett melis og melk vekselvis, se ann konsistensen. Skal være tykt og luftig.
• Visp med en elektrisk håndmikser (da jeg dessverre ikke har kitchen Aid sin fantastiske kjøkkenmaskin). Visp på middels hastighet til alt er godt blandet. Øk deretter hastigheten og miks til frostingen er ekstra luftig.
Pyntingen!
• bruk en sprøytepose og en ønsket sprøytetipp. (Jeg bruker tipp nr. 8B)
• sprøyt så fra ytterst, i sirkel og inn mot midten.
• Pynt med det du selv ønsker på toppen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!