Liker du banan? Og vanilje? Da elsker du disse!

Ingredienser

1 1/2 cup hvetemel
1 tsk bakepulver
1/4 tsk salt
1/4 cup helmelk, romtemperert
1 tsk vanilje ekstrakt (ikke essens!)
3/4 cups overmoden, most banan
1/2 cup usaltet smør, romtemperert
1 cup sukker (Tate and Lyle er best)
2 egg, separert, romtemperert
Glasur
1 cup usaltet smør, fast, men ikke kaldt
1/8 ts salt
3 1/2 cup melis, siktet
1/2 ts vanilje ekstrakt
1/2 tsk melk

Fremgangsmåte

1) Forvarm ovnen til 180 C. Plasser muffinkopper i en muffinsform med 12 rom
2) Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og sett den til side. I en annen bolle bland melk, vanilje og bananer.
3) Rør smøret i en kjøkkenmaskin (ikke med pisken eller deigkroken, men den andre delen!) til det blir lyst og luftig. Tilsett gradvis sukkeret og fortsett å piske til det er godt blandet. Skru ned farta på mikseren og tilsett eggeplommene og eggehviten til det akkurat er blandet.
4) Med mikseren på lav hastighet tilsettes halve melblandingen og så melkeblandingen. Tilsett så resten av melblandingen sakte og husk å skrap ned kantene på bollen.
5) Fordel blandingen mellom muffinsformene og bak til toppene er tørre å ta på, 22-25 minutter. La avkjøles på rist.
Glasur
1) Rør smør og salt til det blir lyst og luftig
2) Skru ned hastigheten og tilsett meliset litt og litt om gangen
3) Tilsett vanilje og melk og bland til glasuren er glatt og kremet. Ikke bland for lenge. Den skal ha samme konsistens som iskrem, altså ikke så mye luft.
4) Tilsett mer melk hvis glasuren ikke er smørbar

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!